Zpět na úvod

Průběh stavby od prvotní myšlenky až do dnes

Unikátní projekt Vily Troja začal vznikat před 3 lety, kdy naše společnost získala jedinečnou příležitost zapojit se do výstavby na jednom z posledních pozemků v exkluzivní lokalitě pražské Troji. Přečtěte si, co stavbě předcházelo a v jaké fázi se nachází dnes.

Pozemek s výhledem na slony z pražské ZOO

Když jsme před 3 lety dostali nabídku realizovat výstavbu na pozemku bývalé zahrádkářské kolonie v ulici Pod Salabkou, neváhali jsme ani na okamžik. Výhled na zvířata v nedaleké ZOO a panorama Pražského hradu nám doslova učaroval. Klidné prostředí se spoustou zeleně nás přesvědčilo o tom, že toto místo nabídne perfektní oázu klidu pro spokojené bydlení. Do centra Prahy je to přitom coby kamenem dohodil.

Hledání nejlepšího architektonického řešení

Okamžitě jsme začali přemýšlet, jak pozemek co nejlépe zužitkovat. Původně jsme uvažovali o nízkých atriových domech do tvaru „L“, ale nakonec jsme se rozhodli maximálně využít zdejší nádherný výhled  - a tak vznikl plán na výstavbu 3 unikátních oddělených dvojdomků se 3 nadzemními patry. Aby si budoucí obyvatelé nádherná panoramata vychutnali co nejlépe, najdou terasu či balkon v každém patře a jižní stěny celého domu budou maximální měrou prosklené.

Průběh stavby

Příprava a archeologické výzkumy

V létě 2012 proběhla povinná archeologická sonda. Rok poté, po odvezení prvních 1000 m3 zeminy, nás archeologové navštívili znovu a překvapili nás zajímavou zprávou – na místě, kde vznikají Vily Troja, žili lidé už před 500 000 lety! Pravděpodobně tu sídlila dílna na výrobu pravěkých nástrojů. Nálezy jsou dle vyjádření zúčastněných natolik zajímavé a rozsáhlé, že by se o nich dala vydat celá monografie.

2013

Podzim

Po podrobném archeologickém průzkumu jsme započali se stavbou. Dokončili jsme terénní úpravy a v průběhu října 2013 vykopali i všechny základy. Do konce roku jsme stihli dokončit základové desky a rozestavět domy. 

2014

Leden – únor

Letošní mírná zima stavařům přála, a tak mohla montáž skeletů pokračovat i po Vánocích. Díky jednoduchosti Skeletsystemu Goldbeck byl jeden dům hotový už za 10 dní montáže, kterou brzdily jen občasné mrazy – někdy i na 14 dní.

Březen - duben

Kostry všech domů stály na svých místech do konce března. Další výhodou skeletového systému je, že se může již po 2 dnech vyzdívat. Vyzdívání pak probíhalo až do dubna.

Duben – červen

Po vyzdění započaly práce na střechách. Do konce června byly dokončeny krovy a proveden první záklop OSB deskami. Pro lepší tepelný komfort podkroví byla zvolena střešní konstrukce s nadkrokevní izolací.

Připravujeme pro vás

Od 10. července jsme začali montovat první okna. O aktuálním průběhu stavby připravujeme podrobnou reportáž.

Zajímá vás více informací nebo máte zájem o nezávaznou prohlídku vil? Neváhejte a kontaktujte nás.